3 planter der tåler direkte sollys

Er du på jagt efter planter, der tåler direkte sollys? Så er det værd at læse med her. Her finder du nemlig inspiration og tre forslag til, hvilke planter du kan vælge. Herefter kan du undersøge, om en eller flere af planterne er smukke nok til at få en plads i din bolig. 

Codiaeum 

Codiaeum er en farverig plante, der også bliver kaldt for Croton. Denne plante findes i flere forskellige farvevarianter. Planten stammer fra Malaysia, Indonesien og Australien, hvor den vokser i åbne skovområder samt i områder med krat. Denne plante tilfører en tropisk stemning til et rum. Når det kommer til en codiaeum, må den aldrig stilles for langt væk fra et vindue, da den trives bedst i direkte sollys.

Beaucarnea ‘Nolina’

Beaucarnea ‘Nolina’ kommer fra den østlige del af Mexico. Den er også kendt under navnet elefantfod. Det er en nem plante, som kan trives i de fleste hjem. Planten gemmer vand i knolden til de tørre perioder, hvorfor den kan klare udtørring af og til. Når elefantfoden placeres i direkte sollys, skal du være opmærksom på, at den har brug for en oftere vanding. Dens navn kommer fra det detaljerede mønster på knolden, som minder om en elefants fod. 

Sansevieria Boncellensis

Sansevieria Boncellensis er en af de nemmeste planter, du kan have i din bolig. Dens tykke cylinderformede blade gemmer på vand til tørre perioder, hvorfor den kræver meget sparsom vanding. Plantens udseende minder om en søstjerne. Derfor går den også under navnet søstjerneplanten. Denne plante tåler direkte sollys, men kan ligeledes stå i fuld skygge.