Sæt dig et personligt mål

Det behøver ikke være ved begyndelsen på et nyt år, men det kan give dig personlig motivation at sætte et fremtidigt mål, som du gerne vil opnå. Måske vil du bestige Mount Everest uden brug af iltflaske, eller du vil starte på drømmen om at eje din første Rolls Royce. Nej, heldigvis behøver målet ikke koste mange penge. Faktisk behøver det slet ikke koste andet end tid, hvilket i sig selv kan være præcis det du vil opleve: Mere fritid. Idéen er, at det skal være noget, som du vil værdsætte. Et simpelt forslag til en fiskeentusiast kan for eksempel formuleres som fang en hornfisk i 2023. Er du erfaren eller uerfaren, når det kommer til fiskeri efter hornfisk er ikke vigtigt, så længe du personligt ser frem til at opfylde målet.

Rejsen er vigtigere end destinationen

I eksemplet med fiskeri efter hornfisk vil forventningens glæde sikkert være en stor del af fornøjelsen. Hvor vidt der kommer en eller ti hornfisk på krogen er næppe pointen. Er du lystfisker, vil du sandsynligvis se frem til selve oplevelsen. Følelsen af fiskestangen i hånden, vinden mod ansigtet og roen der sænker sig, når du ikke tænker på andet havet, snøren og hornfisken. Måske planlægger du fisketuren med familie eller venner, så I sammen kommer til at dele en dejlig fællesoplevelse. Det kan også være, at du ser frem til at skulle købe en ny (og til formålet nødvendig) havfiskestang.

Opnå delmål undervejs

Som en del af rejsen og planlægningen af fiskeri efter hornfisk vil du sikkert indfri flere delmål. Det kan være indkøb af nyt fiskegrej og komfortabel fritidsbeklædning, men det vil desuden være oplagt at overveje hvor og hvornår fisketuren skal ske. Det vil være en tilfredsstillelse i sig selv at blive færdig med planlægningen. Så er der mindre at bekymre sig om, og målet er pludselig tættere på.