Udfold dine kreative sider til fastelavn

Oprindeligt var fastelavn starten til den 40 dage lange faste, som varede frem til påske. I dag er fastelavn mest af alt en festdag for børn og barnlige sjæle. I forbindelse med fastelavn bliver der ofte holdt forskellige fastelavnsfester med tøndeslagning, kreative aktiviteter, udklædning, slik og fastelavnsboller.

DIY fastelavnspynt til både fastelavnstønden- og riset

Selvom fastelavn ikke rigtig er en højtid hvor man som sådan pynter op i hjemmet lige som til jul og påske, så er det stadig en oplagt mulighed for, at du kan sætte dig ned og lave forskelligt hjemmelavet fastelavnspynt sammen med dine børn. Pynten kan bruges både som ophæng til fastelavnsfesten, det kan klistres på den fastelavnstønde, der skal bruges til at ”slå katten af tønden”, eller I kan lave jeres egne fastelavnsris. Både riset og tønden kan pyntes med katte og tønder, der er klippet i forskellige farver karton, piberensere i flotte farver og hvad fantasien ellers tillader.

Lav nemt og billigt jeres eget fastelavnskostume

Børn klæder sig ud som mange forskellige ting ved denne højtid. Det er alt lige fra spiderman til hjemmelavede prinsessekjoler eller et af savannens mange dyr. Der er ikke nogen bestemt genre, der gør sig gældende ved fastelavn og derfor kan de fleste kostumer bruges som fastelavnstøj. Det kan dog godt blive en dyr fornøjelse at købe nye kostumer til ens børn år efter år. Hvis man er den mindste smule kreativ, så findes der utallige forslag og fremgangsmåder til at lave sit eget hjemmelavede fastelavskostume både på nettet og i diverse bøger.

Bag jeres egne fastelavnsboller

Endnu en tradition som starter relativ tidligt år efter år, er de populære fastelavsboller. Man kan både købe dem i diverse butikker og ved jeres lokale bager. Endnu en hyggelig aktivitet som både børn og voksne nyder er at bage hjemmelavede fastelavnsboller, med det fyld man bedst kan lide.